KYLÄESITTELY

Siikamäki – Peiposjärvi alueella on hyvät ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet. Alueella on useita kalaisia järviä ja lampia. Järvistä mainittavimmat ovat Maavesi, Peipunen, Rummukka, Ruokojärvi ja Loukee. Lisäksi alueella toimii kaksi virkeää metsästysseuraaja lukuisia kalastuskuntia. Vääräntielle on rakennettu metsästäjien laavu, joka palvelee kokoontumispaikkana muulloinkin kuin metsästysreissuilla. Kylämme kunnostetulla Maamiesseurantalolla järjestetään tapahtumia. Lisäksi Seurantaloa voi vuokrata erinäisiin tilaisuuksiin.

Lapsille on järjestetty ohjattua toimintaa kuten 4H-kerho. Kylämme aktiivinen urheiluseura Peiposjärven Visa pitää lapsille ja nuorille sählyä ja urheilukerhoa ja naisille jumppapiiriä. Lisäksi Seurantalolla kokoontuu kansalasiopiston piirejä tarpeen mukaan. Varttuneet kokoontuvat kuukausittain SPR:n Tarinatupaan.   Maa- ja kotitalousnaiset sekä kyläyhdistyksen aktiivit pitävät myös vatsat kylläisinä useimmissa kylän tapahtumissa.

Siikamäki – Peiposjärvi alue on ihanteellinen alue asua maalla, mutta kuitenkin lähellä kaikkea.

Täältä ehtii töihin Pieksämäkeen varttitunnissa ja Varkauteen puolessa tunnissa. Suuremmatkin kaupungit, kuten Kuopio, Jyväskylä, Savonlinna ja Mikkeli ovat noin tunnin ajomatkan päässä.

Rautateitse Pieksämäeltä on tunnetusti hyvät yhteydet. Joroisten lentokenttä palvelee aluettamme puolen tunnin ajomatkan päässä.

Sisävesisatamat palveluineen (pursiseurat ym.) löytyvät läheltä Varkaudesta ja Joroisista, joista on yhteydet Saimaan vesireitteihin.