Nostalgiailtamat

Kohta on taas heinäkuu ja sen toinen torstai-ilta.

Kari Vepsä ja Trio Leikas aloittivat muusikon uransa tältä samaiselta Peiposjärven Seurantalon lavalta vuonna 1966. Nostalgiailtamissa he ovat soittaneet joka vuosi! Iltamiin kuuluu ehdottomasti mukaan myös legendaarinen Kuusibaari, lettukahvit puhvetista, vanhoja kulkupelejä, kylän lasten myymiä arpoja, tuttuja vuosien varrelta jne. Illan aikana kuullaan myöskin tapahtumaan Juse Venäläisen säveltämä ja sanoittama biisi Nostalgiaa jota voi tanssia niin sisällä kuin kahdella ulkolavallakin.

Yhteyshenkilö Peter Hartwig, puh. 050-512 4636, sähköposti peter.hartwig(at)kombiset.fi

Liput 12 eur, alle 16v. vanhempien seurassa ilmaiseksi. Portit ja Kuusibaari avataan klo 19.00, orkesteri aloittaa tanssittamisen klo 20 ja sitä jatkuu noin puoli yhteen asti yöllä!

TERVETULOA!

Tapahtuman järjestäjä Siikamäki-Peiposjärven kylän seurat: Maaveden maa- ja kotitalousseura ry, Siikamäki-Peiposjärven kyläyhdistys ry, Peiposjärven Metsästysseura ry, Urheiluseura Peiposjärven Visa ry.

Nostalgiailtamat 2015

”Nostalgiaa ja maalaismaisemaa, kaikki tää on kultaa kalliimpaa…”

Kohta on taas heinäkuu ja sen toinen torstai. Päivä, joka on vakiintunut Nostalgiailtamien pitoajaksi.

Kari Vepsän ja Trio Leikkaan tahdittamat Nostalgiailtamat to 9.7.2015 klo 20 alkaen.

Nyt 20. JUHLAVUOSI! Paras Nostalgia-asu palkitaan!

Iltakahdeksasta alkaen lähes kuusisataahenkinen kesäyleisö keinuu valssia ja taivuttaa tangoa Seurantalolla Siikamäki-Peiposjärvellä.

Luvassa myös ainutlaatuinen, vain kerran vuodessa avoinna oleva valtakunnan ainoa Kuusibaari, vanhoja kulkupelejä, rapsakoita muurinpohjalettuja ynnä muuta.

Lisätietoja Peter Hartwig, puh. 050 5124636 tai Seppo Intke, puh. 040 5264951

TERVETULOA!

Siikamäki-Peiposjärven kyläseurat

Nostalgiailtamat 2014

”Nostalgiaa ja maalaismaisemaa, kaikki tää on kultaa kalliimpaa…”

Kari Vepsä ja Trio Leikas nyt jo yhdeksättätoista kertaa Peiposjärven juuri remontoidun Seurantalon lavalla!

Tämän tunnelman voit kokea vain kerran vuodessa ja vain Peiposjärvellä. Kuten laulussakin sanotaan: ”Nostalgiaa ja maalaismaisemaa – kaikki tää on kultaa kalliimpaa.

Nostalgiailtamat 2013 

”Nostalgiaa ja maalaismaisemaa, kaikki tää on kultaa kalliimpaa…”

Kari Vepsä ja Trio Leikas nyt jo kahdeksattatoista kertaa Peiposjärven Seurantalon lavalla! Portit ja legendaarinen Kuusibaari avataan klo 19. Pääesiintyjä aloittaa klo 20.

Tämän tunnelman voit kokea vain kerran vuodessa ja vain Peiposjärvellä. Kuten laulussakin sanotaan: ”Nostalgiaa ja maalaismaisemaa – kaikki tää on kultaa kalliimpaa…”

Tervetuloa nauttimaan!

Lipun hinta: 12 euroa. Alle 16v. vanhempien saurassa ilmaiseksi. Myös vanhoilla kulkupeleillä tulevat 2 henkeä / kulkupeli ilmaiseksi sisään!

Tapahtuman järjestäjä: Siikamäki-Peiposjärven kylän seurat

Yhteyshenkilö: Peter Hartwig

Puhelin: 050-5124636

Sähköposti: peter.hartwig@kombiset.fi

Peiposjärven Seurojentalo

Peiposjärventie 1779

Nostalgiailtamat 2012

Kuvia vuoden 2012 Nostalgia-iltamista.

Perinteiset jo seitsemättätoistakertaa järjestetyt Nostalgia-iltamat saivat tänäkin vuonna runsaan yleisömäärän liikkeelle. Tuttuun tapaan  illan musiikista vastasi Kari Vepsä Trio Leikkaan kanssa. Yleisöä palveli valtakunnan ainokainen kuusibaari, joka on avoinna vain kerran kesässä, unohtamatta tietenkään buffettia tiedotusvälineistä tunnettuine muurinpohjalettuineen. Tänä kesänä iltamien uutuutena esiintyi ulkolavalla Jäppiläläinen Jyvät-bändi. Koska kyseessä on koko perheen iltamat taituroitiin lapsille kasvomaalauksia.

Nostalgia-iltamiin kuuluvat olennaisena osana myös nostalgiset kulkupelit, joita tänä vuonna nähtiin aina autoista ja traktoreista lastenvaunuihin.

Kiitos kaikille iltamissa mukana olleille, tavataan taas Nostalgia-iltamien merkeissä heinäkuussa 2013!

”Nostalgiaa ja maalaismaisemaa, kaikki tää on kultaa kalliimpaa…”

Kuvat: Matti Laitinen

Kuvat: Hannu Taavitsainen

NOSTALGIAILTAMAT  2011

”Nostalgiaa ja maalaismaisemaa”

Nostalgia-iltamat jälleen tulevana torstaina 14.7.

Kuudennettoista Nostalgia-iltamat tanssitaan ensi torstaina 14.7. klo 20 alkaen  Peiposjärvellä seurantalolla. Tanssit tahdittavat totuttuun tapaan oman kylän pojat Kari Vepsä ja Trio Leikas. Luvassa on ainutlaatuinen Kuusibaari, museoajoneuvot pihan reunamilla, rapsakoita lettuja ja kahvia, lähes 50-päinen talkooväki, vakiokävijöitä ulkomaita myöten ja ensikertalaisia nauttimassa kesäillasta.

Perinteisesti hyvän, heinäkuisen sään hellimään tapahtumaan odotellaan tälläkin kertaa yleisömenestystä. Tänä vuonna Nostalgiailtamat ajoittuvat  nimittäin keskelle parasta lomakautta heinäkuun puoliväliin. Viime vuonna, aivan heinäkuun alussa pidettyihin tansseihin kokoontui  noin kuusi ja puolisataa vierasta nauttimaan iltamien tunnelmasta seurantalon alueelle . 

Aitoa tunnelmaa

Nostalgiaillan ideaja konsepti on osoittautunut ainutlaatuiseksi ja se on haluttu säilyttää vuosien mittaan  omanlaisenaan.  Vain pieniä, yleisön viihtymistä palvelevia uudistuksia on tehty. Viime kerralle uusittin ja laajennettiin Kuusibaari, mikä keräsi  runsaasti kiitosta asiakkailta. Tälle kerralle tuplataan  koivujen reunustama ulkotanssitila, lisäksi valssia voi keinahdella ja tangoa taivutella sisällä Talon tiivistunnelmaisessa salissa.

Letut ovat myös iltamavieraiden suosiossa. Viime suvena lettutaikinaa tehtiin iltaa varten  93,5 litraa. Kylän emännät tekevät tälle kerralle taikinaa jo täydet 100 litraa ja tarvittaessa varaudutaan tekemään lisää illan mittaan.

Nostalgiailtamissa pääsee ihastelemaan vanhoja kulkupelejä.  Muun muassa viime heinäkuussa nähtiin parisenkymmentä toinen toistaan hienompaa museoajoneuvoa moottoripyöristä ja mopoista traktoreihin ja linja-autoihin. Myös tänä vuonna museoajoneuvojen kuljettajat apukuskinsa,   rahastajansa tai takapankolla istujansa kerä kutsutaan pääsymaksutta mukaan. Myös vieraat voivat halutessaan pukeutua illan teeman mukaisesti.

Nostalgiailtamat ovat koko perheelle soveltuva kesätapahtuma, vieraiden ikähaitari on vauvasta isovaariin. Myös nuoriso on ollut  runsain joukoin mukana  nostalgiaillassa. Illan fiilis syntyy myös ihmisten leppoisasta yhdessäolosta, jolla tavoitetaan jotakin 60-luvun iltamatunnelmasta.

Kultaisesta nuoruudesta Onnenmaahan

Lapsuutensa ja nuoruutensa Siikamäessä viettäneet Kari Vepsä ja Leikkaan veljekset Paki ja Upi nousevat lavalle yhdessä kerran vuodessa, ainoastaan Peiposjärven Seurantalolla. He aloittivat soittamisen  samalla talolla 60-luvun lopulla. Nykyisin kokoonpanoa täydentää Juse Venäläinen.

Nostalgiaillan musiikki alkaa Kultaisella nuoruudella ja päättyy Onnenmaahan. Yhdeltätoista tulee Hopeinen kuu Upi Leikkaan tulkitsemana. Illan nimikkosävellys Nostalgia-kappale ja sen tarttuva kertosäe ”Nostalgiaa ja maalaismaisemaa…” soi varmasti illan aikana useampaan kertaan. Juse Venäläinen sanoitti ja sävelsi sen viime vuonna Nostalgiailtamien 15-vuotisjuhlan kunniaksi.

Siikamäki-Peiposjärven kylä on esittänyt  julkisen tanssin kutsun myös  Pieksämäen päättäjille. Mahdollisimman monen  kaupunginhallituksen jäsenen ja valtuutetun sekä varajäsenen toivotaan osallistuvan klo 22:n kieppeillä soitettavaan,  leppoisaan Vaikuttaja-Valssiin.

Kaiken kansan Tanssi-iltamareissulle suunnataan Pieksämäeltä Varkauteen päin, josta kurvataan oikealle Siikamäen asemalle. Reilun kilometrin ajon jälkeen käännytään vasemmalle, jossa viiden kilometrin päässä odottaa Talo ja tanssit.

Nostalgiailtamat tanssitaan ja nautitaan Seurantalolla Peiposjärvellä (Peiposjärventie 1673) torstaina 14.7.2011 klo 20.00 alkaen. Opastus valtatie 23:lta Siikamäen aseman kohdalta.

Tuula Eloranta

NOSTALGIAILTAMAT  2010

Nostalgia-iltamat

Viidennettoista Nostalgia-iltamat järjestettiin Peiposjärvellä seurantalolla perinteiseen tapaan heinäkuun ensimmäisenä torstaina, joka vuonna 2010 olikin samalla heinäkuun ensimmäinen päivä. Sää suosi tapahtumaa ja aurinko helli iltamayleisöä läsnäolollaan, tosin juuri ennen iltamien alkua saatiin pieni, ilmaa raikastava sadekuuro.

Tänä vuonna iltamien tunnelmasta nauttimaan oli seurantalon alueelle kerääntynyt noin kuusi ja puolisataa henkilöä. Lisäksi iltama-alueella nähtiin parisenkymmentä toinen toistaan hienompaa museoajoneuvoa, moottoripyöristä traktoreihin ja linja-autoihin.

Uusittu ja laajennettu kuusibaari keräsi kiitosta niin asiakkailta kuin työntekijöiltäkin. Lettuta

ikinaa oli iltaa varten tehty 93,5 litraa, buffet-vastaavien mukaan ensi vuodeksi taikinaa tehdään jo täydet 100 litraa.

Viisitoista vuotis juhlan kunniaksi oli Kari Vepsän kosketinsoittajana toimiva Juse Venäläinen sanoittanut ja säveltynyt Nostalgia-kappaleen, jonka tarttuva kertosäe ”Nostalgiaa ja maalaismaisemaa…” soi varmasti illan aikana monen huulilla. Menneen Talven aikana Vepsä ja Leikkaan veljekset pistäytyivät myös levytysstudiolla ja lauloivat levylle Nostalgia-kappaleen lisäksi Hopeisen kuun Upi Leikkaan tulkitsemana, samoin kuin Kari Vepsän kappaleen. Levyjä myytiin nostalgia-iltamissa vilkkaaseen tahtiin.

Illan päätteksi Vepsän Karilta kyseltiin Nostalgia-iltamien jatkoa ja ainakin seuraavat 5 vuotta hän lupasi kerran kesässä palata synnyinseudulleen ja nousta seuran talon lavalle kera Trio Leikkaan.

Tavataan taas Nostalgia-iltamissa heinäkuisena  torstaina 14.07.2011 klo 20.00

TERVETULOA

Kuvat

Facebook-linkki

Nostalgiailtamat 2009

Kohta on taas heinäkuu ja sen ensimmäinen torstai-ilta. Iltakahdeksasta alkaen lähes kuusisatahenkinen kesäyleisö keinuu valssia ja taivuttaa tankoa Seurantalolla, valtakunnan vuoden kylässä Siikamäki-Peiposjärvellä.

Tahdittajina toimivat totuttuun tapaan oman kylän pojat, Kari Vepsä ja Trio Leikas. Luvassa on Ainutlaatuinen Kuusibaari, museoajoneuvot pihan reunamilla, rapsakoita lettuja ja kahvia, lähes 50-päinen talkooväki, vakikävijöitä ulkomaita myöten ja ensikertalaisia nauttimassa kesäillasta.

Illan mittaan vahvistunee taas, kuten aina aiemminkin, että myös ensi kesänä tavataan ja Nostalgiailtamissa tunnelmoidaan…

Saattaapa joku taas löytää hyvän syyn muuttaa vireälle kylälle -kylän tonteista ja myynnissä olevista taloista, monipuolisista palveluista ja letkeästä kylämeiningistä saa myös vinkkejä kyläyhdistykseltä illan mittaan.

Nostalgiailtamat tanssitaan ja nautitaan to 2.7. klo 20 alkaen

Peiposjärven Seurantalolla, Pieksämäellä lisätietoja Seppo Intke, puh. 040 5264951

iltamaterveisin
Siikamäki-Peiposjärven kyläseurat

Kuvia vuoden 2009 Nostalgia-iltamista.

Lämpimään kesäiltaan oli saapunut juhlimaan Nostalgia-iltamia kaikkien aikojen ennätys yleisö.  Kari Vepsä ja Trio Leikas tanssittivat juhlakansaa niin sisälavalla kuin ulkolavallakin. Järjestävät seurat kiittävät kaikkia tapahtumaan osallistujia ja tapahtuman järjestämiseen myötävaikkuttaneita tahoja.  Erityinen kiitos juhayleisölle.

Kuvia keskiviikon talkoista.

Kuvia kesän 2008 Nostalgiailtamista

Iltamayleisöä palveli perinteiseen tapaan Kuusibaari juhlajuomineen ja buffetti muurinpohjalettujen ja mansikkahillon voimalla. Buffetti tarjosi lettujen lisäksi mm. hyviksi kehuttuja grillimakkaroita, kahvia, virvokkeita ja makeisia.

Nostalgiailtamia suosi sää ja yleisöä saapui paikalle ennätyslukuisesti. Kari Vepsä ja Trio Leikas tanssittivat juhlakansaa iltamaillan ajan.

Tänäkin vuonna ns. vanhoilla ajoneuvoilla alueelle saapuneet (kaksi henkilöä/ajoneuvo) pääsivät sisään ilmaiseksi.

Tapahtumalla on selkeästi omat vakio asiakkaat lähikaupunkien ja kuntien alueelta. Uusia asiakkaita oli selkeästi enemmän kuin yhtenäkään edellisenä vuotena. Silmiinpistävää oli nuorten aikuisten määrän kasvaminen.

Siikamäki-Peiposjärven kyläyhdistys ry. ja kylän seurat kiittävät lämpimästi tanssikansaa, talkoolaisia, esiintyjiä ja kaikkia tahoja, jotka ovat olleet myötävaikuttamassa tilaisuuden onnistumiseen. Tapaamme jälleen kesän 2009 Nostalgiailtamissa.

Nostalgia-iltamat 06.07.2007

Sivulla tunnelmia vuoden 2007 Nostalgia-iltamista kuvien muodossa.  Voit katsella kuvia suurempina klikkaamalla kuvaa.  Tänäkin vuonna Nostalgia-iltamat olivat monelle kävijälleen kesän kohokohta. Nostalgia-iltamat ovat vakiinnuttaneet paikkansa koko perheen tapahtumana.

Huom! Kesäillan tanssit lauantaina 28.07.2007.

Nostalgia-iltamat 06.07.2006

Sivulla tunnelmia vuoden 2006 Nostalgia-iltamista kuvien muodossa.  Voit katsella kuvia suurempina klikkaamalla kuvaa.  Tänäkin vuonna Nostalgia-iltamat olivat monelle kävijälleen kesän kohokohta.

 Kuvat Tuula ja Seppo

Huom! Kesäillan tanssit perjantaina 29.07.2006.

Nostalgia-iltamat 06.07.2005

Alla kuvien muodossa tunnelmia Nostalgia-iltamista.  Voit katsella kuvia suurempina klikkaamalla kuvaa.

Tanssit Peiposjärven Talolla, soittaa Trio Leikas

Nostalgiailtamat kutsuvat kymmenettä kertaa

Tanssit Talolla Peiposjärvellä heinäkuun alussa ovat taas monen kesäkalenterissa, tänä vuonna jo kymmenettä kertaa. Illan tähti Kari Vepsä odottaa yleisönsä tapaan Nostalgiailtamia ja vanhojen tuttujen tapaamista.

– Se on niin erilainen keikka kuin muut vuoden keikat. Leikkaan veljesten kanssa nousemme lavalle kerran vuodessa. Illan fiilis syntyy kuitenkin ihmisistä, jotka kohtaavat vuosien, ehkä vuosikymmentenkin jälkeen. Ihmisten leppoisa yhdessäolo luo sitä 60-luvun tunnelmaa, Kari kiteyttää jokavuotista paluutaan nuoruutensa maisemiin.

Lapsuutensa ja nuoruutensa Siikamäessä viettänyt Kari Vepsäläinen lähti armeijaan Tikkakoskelle vuonna –72 ja sitä kautta maailmalle. Opettajavuosien jälkeen 90-luvun puolivälissä alkoi tapahtua sekä Peiposjärven talolla että Karin laulajauralla. Tuolloin hän nousi yhdessä Leikkaan kaksosten, Upin ja Pakin kanssa nuoruutensa esiintymisareenalle Peiposjärvellä vuosikymmenten jälkeen. Nostalgiailtamista on tullut vuosikymmenessä monelle kesän kohokohta. Syksyn sävelen voiton jälkeen vuonna –96 alkoi hulabaloo ja sen jälkeen menestys on siivittänyt Karin laulajauraa.

– Työ on nyt laulamista ja Nostalgiailtamiin tullaan taas heinäkuun alussa, Kari summaa.

Yhä edelleen mielessä vilahtavat omat lapsuuden ja nuoruuden aikaiset asuinmaisemat Siikamäessä ja Rummukkajärven ranta.

– Ja tietysti Siikamäen asema. Siellä tavattiin kavereita ja sieltä lähdettiin kouluun. Sieltä lähdettiin topparoikkaan aamuisin kello kuusi, Kari muistelee ensimmäisiä kesätyökokemuksiaan.

Ainutlaatuinen kesäilta

Kari tykkää Nostalgiaillan ideasta ja konseptista, pitää sitä sen verran neitseellisenä ja pyhäntuntuisena, ettei kymmenvuotiskerrallakaan sitä muuttaisi.

– Talon upea miljöö on olemassa, vahva talkoohenki näkyy. Legendaarinen kuusibaari odottaa tulijaa ja ulkolava tanssijaa. Luvassa on toki jotakin pientä yllättävää 10-vuotistaipaleen kunniaksi, mutta mitä, sen Kari haluaa pitää vielä salaisuutena.

Valssia voi keinahdella ja tangoa taivutella joko Talon salin tiiviissä tunnelmassa tai ulkolavan parketilla. Tauoilla ihaillaan kylän omien poikien Sikspäkin jalannousua. Ylösen Ulla valmistaa taas kymmeniä litroja lettutaikinaa kylän naisten paistettavaksi ja herkkusuitten nautittavaksi. Ehkäpä  Upi Leikkaan Hopeinen kuu kuullaan taas. Nuoriso kokoontuu jutustelemaan. Paikalla nähdään taas vanhoja kulkuneuvoja. Pihan reunamilla halukkaat voivat tutustua kylän tonttitarjontaan ja rupatella muutenkin kylän elämästä.

Aitoa tunnelmaa

Tanssit järjestää  nyt jo kymmenettä kertaa vireä Siikamäki – Peiposjärvi –kylätoimikunta yhdessä kylän urheiluseuran, metsästysseuran sekä maa- ja kotitalousseuran kanssa. Tänä vuonna tunnelmoidaan poikkeuksellisesti jo heinäkuun ensimmäisenä keskiviikkona, siis 6.7. Tanssireissulle suunnataan Pieksämäeltä Varkauteen päin, josta kurvataan oikealle Siikamäen asemalle. Reilun kilometrin ajon jälkeen käännytään vasemmalle, jossa viiden kilometrin päässä odottaa Talo ja tanssit.

  60-70 – lukujen vaihteessa ilmoituksessa luki yksinkertaisesti: ” Tanssit Peiposjärven talolla. Soittaa Trio Leikas. Tervetuloa!”. Sitä samaa aitoa tunnelmaa haetaan nytkin, lupailee illan tähti Kari Vepsä, oman kylän poika ja jatkaa kesäistä keikkamatkaansa.

Kymmenvuotis Nostalgiailtamat keskiviikkona 6.7. klo 20 alkaen Talolla Pieksänmaan Peiposjärvellä.

Tuula Eloranta

Nostalgia-iltamat 2004

Kuvat kesän 2004 Nostalgia-iltamista. Toivottavasti kaikilla oli hauskaa.